Ce se intampla cand mananc …?
Lactate
Toate animalele sunt proiectate sa consume lapte matern in faza de bebelus. Dupa varsta de aprox. 2 ani sistemul nostru digestiv nu mai produce enzimele necesare pentru a digera laptele.
Daca bem lapte cand depasim aceasta perioada, creem mucus si congestie in corp. Corpul practic il respinge si incearca sa se protejeze de ceea ce considera a fi o agresiune la adresa sa.
Mai mult decat atat, chimia laptelui uman este complet diferita de cea a laptelui de vaca, spre exemplu. Laptele cu care creste puiul de om in primii ani de viata este dominant in carbohidrati (lactoza=zaharul din lapte), spre deosebire de cel de vaca care este bogat in proteine si lipide.
Laptele matern uman are in compozitie 7,4% carbohidrati, 3,2% lipide si doar 0,9% proteine.
Este si firesc sa fie atat de diferit, deoarece puii celorlalte mamifere se maturizeaza mult mai repede decat cei ai oamenilor.
Daca in primii ani de viata, cand au puseul de crestere cel mai mare, puii de om se descurca cu sub 1% proteine, ce ne face sa credem ca avem nevoie de proteine “pentru a creste mari”?
Sau si mai mult, oamenii consuma lapte pentru asa-zisul aport de Calciu, cand de fapt, produsele lactate au de fapt efect advers in corp. Aciditatea pe care o provoaca in corp se vrea neutralizata (corpul mereu incearca sa ajunga la starea de homeostaza, de echilibru) si atunci vine Calciul din tesuturi sa “salveze situatia” lasand tesuturile in deficienta.
Daca la toate acestea se adauga si o glanda paratiroida slabita, corpul nu poate utiliza Calciul pe care il ingereaza, si asa ajungem sa ne confruntam cu simptome ca unghiile casante, parul fragil, herniile, varicile, osteoporoza etc.