Viata si materia se manifesta in planul acesta ca urmare a miscarii continue intre cele doua polaritati. Asa avem atomul care este format dintr-un nucleu (proton cu sarcina pozitiva) si un electron ce graviteaza in jurul lui, cu sarcina negativa, fiind atras de forta magnetica dintre cele doua polaritati.
Si aceasta miscare se repeta la scara din ce in ce mai mare: de la celule, la aminoacizi, la corpurile mamiferelor, la experientele pe care le atragem in viata noastra pana la miscarea planetelor.
Fara jocul contrariilor, cum ar fi zi/noapte, sus/jos, rece/cald, placut/neplacut – toate lucrurile ar fi la fel. Ambele aspecte sunt esentiale pentru procesul evolutiei personale si a al constientizarii de sine.
In ceea ce priveste chimia, substantele de pe pamant au numeroase proprietati, una singura insa este comuna tuturor: pH-ul (potentialul de Hidrogen). O substanta poate fi: fie Alcalina (bazica), fie Acida.
Acizii, prin prezenta ionilor de Hidrogen, furnizeaza protoni (pozitivi) unei substante, creand un efect de “legatura”. Alcalii (bazele) au sarcina negativa si sunt atrasi de protoni, neutralizand practic acizii.
Acizii au proprietatea de a coagula, de a arde si inflama tesuturile, de a deshidrata, de a deteriora, sunt corozivi.
Alcalii sunt cei care disperseaza elementele nutritive, au efect hidratant, de a raci, de a reconstrui.
Corpul uman are nevoie sa fie predominant alcalin pentru o stare de echilibru.
Combustibilul pe care il oferim corpului nostru, hrana fizica, trece printr-un proces de digestie (similar cu cel de ardere) in urma caruia rezulta cenusa alcalina sau cenusa acida.
Aceasta inseamna ca trebuie sa ingeram preponderent alimente care creeaza un mediu alcalin in corp si nu unul acid (cam 80% alcalin vs 20% acid).
Masuram pH-ul acid pe o scara de la 0 la 7 (neutru) si pe cel pozitiv de la 7 la 14.