Aceasta reteta s-a nascut din dorinta de a compensa pofta de clatite conventionale, iar rezultatul a fost mai mult decat surprinzator! Pofta careia fetele i-au rezistat eroic, in timp ce faceau de zor clatite cu crema de ciocolata si gem, ca parte din “proiectul lor antreprenorial” din Tabara de Homeschooling 2018.
Ingrediente:
4 banane bine copate
4-5 mere curatate
8-10 curmale fara samburi hidratate cateva ore (optional)
1 cana de tarate de psillyum
Se mixeaza fructele in blender pana se omogenizeaza bine. Se adauga taratele de psillyum si se mai pulseaza putin. Sau pentru a proteja blenderul, aceasta operatiune se poate face manual, intr-un bol.
Se lasa compozitia sa stea 1/2 ora la rece pana taratele absorb excesul de lichid si capata consistenta unui aluat mai gros, usor elastic. Cu o spatula se intinde compozitia pe foi de copt intr-un strat de aprox. 3mm. Se pun la deshidratat fie in deshidrator, fie in cuptor (la 40-50 gr.C) sau si mai bine – direct la soare pentru 5-6 ore.
Rezultatul: niste foi de clatite elastice si usor manevrabile pe care le-am taiat in dreptunghiuri ce cu greu au rezistat sa nu fie mancate si au ajuns sa fie umplute cu:
“Dulceata de afine”:
2 cani de afine de padure
3 lg de miere de salcam
1 lgta (cu varf) de scortisoara
Mai mult decat yumiiiii! In 10 min. au fost devorate …
Yumeee, vreau si euuuu