Accidental am descoperit aceasta reteta, incercand sa dau savoare unor afine dezghetate de vreo doua zile ce zaceau prin frigider. Rezultatul a fost spectaculos: gusturi vechi redescoperite total neasteptat.
Bucataria s-a transformat categoric intr-un laborator/atelier de creatie, iar provocarea, sau mai bine zis joaca este de a descoperi cate gusturi si texturi noi poti crea din aceleasi ingrediente.
Dupa inghetata de banane si afine si clatitele raw, astazi am reinventat “grisul cu lapte” si dulceata.
*************************************************************************
Ingrediente:
- banane coapte bine de tot, mixate la blender
- tarate de psyllium (cam 1 lgta la 250 ml de piure de banane, altfel iese prea tare)
- vanilie pura (pudra gata macinata sau interiorul unei pastai de vanilie)
Pentru “dulceata” am amestecat la blender afinele decongelate, cu 3 linguri de miere de albine in care s-au odihnit vreo cateva luni florile de lavanda din productia proprie. Din lipsa de asa delicatesa, cu siguranta se poate inlocui cu 1-2 picaturi de ulei esential de lavanda de calitate.
************************************************************************
Am dat lovitura cu acest mic dejun! Fetele s-au lins pe degetele iar data viitoare o includem si pe Luna la portie 🙂