Capsula de sanatate #11

Dupa cum am vazut in “capsula” precedenta, fructele au cel mai inalt grad de energie dintre toate alimentele.
Doar uleiurile esentiale le depasesc fiindca inglobeaza esenta palntei respective si tocmai de aceea sunt un “instrument” binevenit in viata noastra.
 
Ce face ca fructele sa fie atat de pretioase?
  • Fructoza este zaharul principal din fructe care hraneste fiecare celula din corp si este foarte usor de digerat. Practic este absorbita direct in sange si ajunge repede la celule, fara sa mai fie nevoie ca insulina sa faca acest lucru.
  • Amino-acizii sunt caramizile de constructie ale corpului nostru. Sunt elementele simple din care sunt construite proteinele (care nu sunt altceva decat siruri mai lungi si complexe de amino-acizi). In forma lor simpla corpul le foloseste direct pentru a crea si hrani celulele muschilor, a oaselor, fara consumul suplimentar de energie necesar descompunerii unei proteine complexe in forma sa simpla, asimilabila de catre corp.
  • Anti-oxidantii care anihileaza radicalii liberi
  • Vitaminele, mineralele, micro-nutrientii in forma lor naturala, integrala, adica in echilibrul perfect in care au fost create.
  • Acizii grasi esentiali, atat de necesati diverselor procese ale corpului, in proportiile firesti, naturale.
  • Fibrele care intretin sanatatea intestinelor, fiind practic alimente cu “auto-curatare”, lasand cel mai mic grad de resturi metabolice in corp.
  • Apa din fructe este o apa vie, extrasa din sol si purtata in sus pentru a fi incarcata de Soare, este cu adevarat hidratanta pentru celule. Asta le face sa vibreze de viata, de forta vitala si sa faca legatura intre Cer si Pamant.
  • Electricitatea lor le face hrana ideala pentru creier si sistemul nervos, cele responsabile de transmiterea impulsurilor nervoase (electrice) prin corp.
 
Din pacate exista o conceptie eronata despre fructe si zaharul din fructe si chiar persoanele care au cea mai mare nevoie de ele (diabeticii, cei suferinzi de cancer etc) sunt sfatuite sa le evite. Zaharul din fructe este un zahar simplu (fructoza), care nu mai are nevoie de atatea prelucrari de catre corp cum au nevoie zaharurile complexe (fainoase, leguminoase), chiar si legumele. Fructoza hraneste toate celulele, fiind combustibilul lor de baza, iar sa infometezi celulele canceroase inseamna de fapt sa infometezi toate celulele.
 
Efectul alcalinizant si astringenta fructelor le fac alimentele ideale pentru curatarea corpului si aducerea lui in modul de regenerare.
 

🍎🍏🍎 Sa reabilitam fructele, zic!🍏🍎🍏

 

Leave a Reply