Capsula de sanatate #12

Am vazut ce efect au fructele in corpurile noastre, sa privim insa ce efect au si celelalte alimente pe care le consumam in mod uzual, pentru a intelege cum ne afecteaza starea de bine.

Ce se intampla cand mananc … ?

Carne (porc, vita, pui, peste, oua)
Carnea este un aliment bogat in proteine, pe care insa corpul uman nu le poate utiliza in aceasta forma pentru ca au o structura mult prea complexa. Corpul trebuie mai intai sa descompuna aceste proteine in amino-acizi simpli si abia dupa aceea ii poate folosi ca si “caramizi de constructie” pentru tesuturi.

  • Procesul de digestie a carnii necesita un consum de energie suplimentara din partea corpului.
  • Pe masura ce proteinele sunt descompuse, reziduuri toxice acide se formeaza ce trebuie acum evacuate din corp.
  • Proteinele din carne sunt iritante si abrazive pentru mucoasa corpului, determinand un raspuns limfatic din partea corpului (de aparare prin mai multa mucoasa produsa) care se va acumula si consolida in tesuturi.
  • Carnea este un aliment mort, fara energie electrica ceea ce de fapt duce la rapirea a si mai multa energie corpului pentru procesul greoi de digestie.
  • Este un aliment stimulant care aduce corpului un plus de adrenalina si alti neurotansmitatori care duc in timp la lenevirea propriilor noastre organe responsabile de producerea acestor substante.
  • Are un timp lung de digestie ceea ce de cele mai multe ori duce la putrefactie care la randul ei atrage sanitarii naturali, adica viermii si parazitii, exact cum se intampla cu un cadavru in natura.
  • Putrefactia duce la mirosul urat al corpului, in special miros puternic de transpiratie axilara.
  • Mancatul carnii duce la un comportament agresiv.
  • Consumul carnii este deja o cauza dovedita a cancerului de colon.

Am mentionat aici doar efectele asupra corpului. Daca am fi sa ne uitam si la impactul asupra mediului am intelege cat rau ne facem singuri pe termen lung. Sunt necesari 11.000 litri de apa pentru a produce 1 kg de carne de vita si 1.000 litri pentru un pui intreg spre deosebire de 51 litri pentru o portocala.
Sa nu mai vorbim de aspectul etic si “anestezia” emotionala pe care o produce simplul gest de a mangaia un miel de Paste si dupa aceea de a-l manca sau de a te juca cu un pui galben de gaina si dupa aceea de a “papa carnita pentru a creste mare”!

Asa am ajuns sa fim deconectati de corpurile noastre, de emotiile noastre, de animale si de Planeta noastra in general.

Leave a Reply