Capsula de Sanatate #1

 
Astazi despre diferentele dintre medicina alopata (conventionala) si naturopatie.
  • Medicina conventionala se uita la simptome si aloca un nume specific multimii de simptome pe care le manifestam a un moment dat. Asa ajungem sa “luam” raceli, virusi sau sa ne “loveasca” o boala (Hashimoto, Parkinson, Crohn etc, dupa numele celui care a fost primul sa includa toate acele simptome intr-o categorie distincta).
Naturopatia priveste corpul ca un intreg, unde chimia de baza este cea ce cauzeaza deteriorarea tesuturilor si a fluidelor corpului.
  • In medicina alopata, simptomele sunt tratate (suprimate) cu medicamente chimice, radiatii, chimioterapie sau prin extirparea unei parti sau a intregului organ afectat.
Naturopatia nu “trateaza” simptome sau boli, ci pur si simplu sustine corpul in procesul lui natural de eliminare a chimiei care nu mai are ce cauta in interior, proces numit detoxifiere. Corpul este ajutat sa se curete, sa se intareasca si sa se regenereze cu ajutorul alimentatiei potrivite, a ierburilor medicinale (integrale) si a altor terapii naturale complementare.
  • Medicina alopata considera bacteriile si microbii ca fiind responsabili de diversele “boli“, ca urmare trebuie striviti cu antibiotice.
Naturopatia intelege ca acolo unde se aduna reziduuri metabolice (“caca de la celule”), se aduna si bacterii si alte micro-organisme care se hranesc din aceste “mormane de gunoi” stagnante. Solutia este eliminarea gunoiului prin detoxifiere, iar bacteriile nu se vor mai inmulti necontrolat pentru ca nu mai au sursa de hrana care sa le sustina colonia.
  • Majoritatea doctorilor desconsidera conexiunea dintre alimentatie si starea de sanatate. De obicei, orice sfat legat de nutritie vine sa dez-informeze.
Functionarea optima a corpului este direct legata de chimia pe care o introducem in interior prin alimentatie, aerul pe care il respiram sau ce aplicam pe piele. Necunoasterea principiilor de baza ale chimiei duce la atat de multa confuzie cand vine vorba de nutritia optima pentru specia umana.

Leave a Reply