Capsula de sanatate #3

       Limfa calatoreste prin corp, adunand reziduuri din spatiile dintre celule, le trece prin nodulii limfatici pentru descompunere (le creste chiar putin PH-ul pentru a nu forta si mai mult rinichii si vezica) si le conduce spre rinichi, care sunt principala lor poarta de evacuare catre exteriorul corpului.
 Aceasta este informatia vitala care lipseste in momentul de fata medicinii moderne. 
Avem doi rinichi, situati in zona de jos a spatelui (celebrele dureri de mijlocel) responsabili cu filtrarea reziduurilor metabolice, fiecare pe partea lui: rinichiul stang se ocupa de partea stanga a corpului, iar rinichiul drept – de curatenia pe partea dreapta a corpului. 
Asa se explica de ce exista de multe ori simptome diferentiate: un picior e mai gros decat celalalt, alunite prezente mai mult pe o parte, cosuri, furuncule, tumori pe o parte si nu si pe cealalta etc.     
        Rinichii preiau fluidul limfatic si filtreaza reziduurile si apa in exces pentru a fi trimise spre vezica urinara, acolo unde sunt stocate pana le eliminam din corp sub forma de urina. 
Dar la fel cum vedem uneori pe tevile de scurgere, robinete, cismele ca se aduna depuneri care reduc considerabil fluxul de apa, asa se intampla si cu rinichii nostri. 
 
Sunt primii care se congestioneaza deoarece sunt puntul comun de trecere a reziduurilor din tot corpul
Ce se intampla cand rinichii nu mai filtreaza si nu mai elimina spre exterior “gunoiul celulelor“? 
Cam acelasi lucru care se intampla si in casele nostre cand se infunda teava de scurgere de la WC!
Si daca reziduurile nu pot iesi afara din corp, ce se intampla in interior?
 Incep sa se adune straturi, straturi de resturi metabolice care congestioneaza fluidul limfatic, nodulii limfatici se intaresc, celulele incep sa se simta sufocate, nutrientii nu mai ajung la ele corespunzator. 
Cam ce se intampla si cu funduletul unui bebelus daca nu ii schimbi scutecul la timp. 🔥 
Asa apar simptome ca durere, usturime, mancarime, inflamatie, umflare etc. Cu cat aceasta stagnare este mai prelungita, cu atat celulele incep sa se deterioreze si apare procesul numit boala. 
Curios este insa, ca desi ocupa toate spatiile dintre celulele corpului nostru, adica este prezent peste tot in corp, sistemul limfatic a fost desconsiderat de catre medicina moderna. Abia anii trecuti au aparut primele studii care sa confirme importanta vitala a lui pentru buna functionare a corpului. 
Asa ajungi sa iti pui intrebarea: oare cate astfel de informatii nu ajung in sfera de cunoastere a oamenilor? 
Oare cate aspecte cruciale despre fiintarea pe acest pamant mai sunt de revelat? 🧐 
 
 
Cateva resurse pe aceasta tema, ca sa ne bucuram ca stiinta conventionala incearca sa tina pasul cu ceea ce natura ne arata daca avem ochi de vazut:
 
 
 
 

 

 

Leave a Reply