Capsula de sanatate #7

Naturopatia stie ca noi suntem cei ce cream in corpul nostru conditiile pentru vitalitate si stare de bine (numita sanatate) sau pentru degradare si simptome neplacute (numite boli).
Aceste conditii sunt atat de natura chimica, fizica cat si de natura electrica, nepalpabila cum ar fi emotiile noastre si gandurile care le genereaza.
Factorii de mediu cum sunt:
  • hrana pe care o introducem in corp
  • apa pe care o bem
  • aerul pe care il respiram
  • ce aplicam pe piele
influenteaza atat starea actuala a celulelor cat si genetica lor.
Este bine cunoscut deja in lumea stiintifica faptul ca ADN-ul uman este influentat de factorii de mediu atat in sens pozitiv cat si in sens negativ.
Asa ca indiferent cu ce mostenire genetica ne nastem, sau cat de incarcat este sistemul limfatic preluat de la mama in timpul sarcinii, avem posibilitatea de a alege sa ne influentam genele in directia imbunatatirii oricaror slabiciuni.
Un ajutor pretios in acest sens este iridologia, stiinta care neinvaziv ne arata starea organelor si sistemelor din corp. Asa putem adresa tintit partile din corp care au nevoie de revitalizare.

Noi suntem cei ce ne creem conditiile din corp si tot Noi suntem cei ce le putem schimba.
Dar oare ce se intampla in corp atunci cand incepem sa avem simptome ca: stranutul, nas infundat, mucozitati, tuse, febra sau chiar durere?

Acesta este procesul natural al corpului de a elimina mucusul, acizii si reziduurile in exces, cele care nu au reusit sa fie eliminate pe calea rinichilor si a pielii.
Majoritatea oamenilor considera racelile si starile gripale ca fiind ceva indezirabil si imediat reationeaza prin a “lua ceva” care sa le opreasca.
Cum spune si Dr. Morse: “What you suppress today, becomes your nightmare tomorrow”. Cand mucusul si reziduurile metabolice sunt suprimate cu medicamente, raman stocate in corp si pe termen lung creeaza congestie, acidoza crescuta, tumori, degenerare etc.

Ne dorim cu adevarat sa pastram “gunoiul” inauntru?
Ce s-ar intampla in casele noastre daca nu am scoate gunoiul afara si am produce constant altul nou?
Din experienta proprie, am putut vedea ce face scaunul acid funduletului unui bebelus. In doar cateva zile a trecut de la stadiul de iritatie superficiala, la “carne vie”; efectiv pielea a fost “mancata” de acizi corozivi si pana in ziua de azi a ramas cicatrice in acea zona.
Imaginati-va ce se intampla in interiorul corpului nostru, pe tesuturi si mai sensibile si fragile!

Raspunsul firesc nu ar fi atunci sa vrem sa eliminam aceste resturi? Sa lasam sa se manifeste in voie simptomele de raceala?!
Corpul uman este o creatie perfecta si are o inteligenta proprie, o intelepciune interioara si stie cum sa se mentina in starea perfecta de sanatate atata timp cat ii sunt indeplinite nevoile reale.

Stim spre exemplu se se intampla in corp cand tratam simptomele cu antibiotice?

Practic lucram impotriva vietii, a naturii.

Omoram cu substante chimice atat bacteriile care credem ca sunt cauza problemelor (cele care s-au acumulat pentru a consuma excesul de reziduuri), cat si bacteriile care isi au locul firesc in diferite zone ale corpurilor noastre (tract digestiv, noduli limfatici).

E cazul sa incepem sa privim bacteriile cu alti ochi, inclusiv alte micro-organisme cum ar fi fungii, parazitii, virusii, mucegaiurile etc. deoareece sunt o parte esentiala a ciclurilor naturale de descompunere, reciclare. Fara acestea nu ar urma procesle firesti de renastere, regenerare si crestere.

Natura stie exact ce are de facut. Nu ar fi mai usor sa curgem si noi cu fluxurile firesti si sa nu ne mai impotrivim Vietii?!

Sa nu mai dam vina pe bacterii pentru starile noastre neplacute ci sa cautam sa aducem corpul la un echilibru bazic-acid care sa mentina in armonie si flora bacteriana! Ele nu sunt decat “echipa de curatenie” care a venit sa descompuna reziduurile, nu cauza simptomelor noastre!

Leave a Reply