Una dintre retetele gourmet de baza a familiei noastre, imbunatatita de nenumarare ori, si-a gasit varianta finala (zic eu acum):
500 g de mazare verde decongelata
3 dovlecei mici (sau 2 mari) curatati si taiati in bucati mari
2 catei mari de usturoi
3 linguri de suc de lamaie
3 linguri de tahini integral crud (sau pasta de susan facuta proaspat intr-un blender mai mic)
250 ml apa plata
1 lgta sare (sau dupa gust)
Totul se pune in blender si se mixeaza pana ajunge la o compozitie omogena.
* * *
Uneori, cand vreau sa aduc o nota noua retetei condimentez cu cateva frunze de menta, o jumatate de legatura de patrunjel sau 2 lgte de sumac.
Din secretele bucatarului: cu cat mazarea este mai matura (bobul mai mare), cu atat culoarea este mai deschisa si gustul nu tradeaza mai deloc mazarea cruda din compozitie.
Pofta buna!
Foarte buna reteta!