Humus raw-vegan

Una dintre retetele gourmet de baza a familiei noastre, imbunatatita de nenumarare ori, si-a gasit varianta finala (zic eu acum):

500 g de mazare verde decongelata

3 dovlecei mici (sau 2 mari) curatati si taiati in bucati mari

2 catei mari de usturoi

3 linguri de suc de lamaie

3 linguri de tahini integral crud (sau pasta de susan facuta proaspat intr-un blender mai mic)

250 ml apa plata

1 lgta sare (sau dupa gust)

Totul se pune in blender si se mixeaza pana ajunge la o compozitie omogena.

    * * *

Uneori, cand vreau sa aduc o nota noua retetei condimentez cu cateva frunze de menta, o jumatate de legatura de patrunjel sau  2 lgte de sumac.

Din secretele bucatarului: cu cat mazarea este mai matura (bobul mai mare), cu atat culoarea este mai deschisa si gustul nu tradeaza mai deloc mazarea cruda din compozitie. 

Pofta buna!

 

Distribuiti pe:

This Post Has One Comment

  1. Sorin Raita

    Foarte buna reteta!

Leave a Reply