Lasagna raw-vegana

Sos: 

10-15 rosii deshidratate puse la inmuiat cateva ore

500-600 gr rosii proaspete

3-4 ardei capia        

50 g busuioc proaspat

4 catei de usturoi

4 cm de praz

1/2 lgta rozmarin pudra

1/2 lgta dafin pudra

 

1 lgta paprika afumata

1 lgta oregano

1/2 lgta pudra de nucsoara

1 lingura tarate de psyllium

1 lingura seminte de chia

Toate cele de mai sus se pun in blender si se mixeaza pana se omogenizeaza bine.

         *******************************************************

In paralel (adica alte perechi de maini) taie felii foarte subtiri (3-4mm) de vanata curatata si zucchini.

Alternativ asez intr-un vas inalt: un strat de vanata, unul de sos, unul de dovlecei, unul de sos si tot asa.

Pentru mai multa savoare, peste sosul de rosii mai pun din cand in cand si cate un strat subtire de ciuperci razuite (1-2 bucati).

Inchei obligatoriu cu un strat generos de sos de rosii peste care astern putin zuchinni razuit si 2 linguri de seminte de canepa decorticata … asa, pentru impresia artistica … bineinteles si frunzele de busuioc proaspete (secretul intregii retete, de fapt)!!!

          *******************************************************

A se servi dupa ce sta 3-4 ore la frigider ca sa se intrepatrunda aromele!

Noi am savurat-o pe malul marii Adriatice, la Trieste pe fundal de muzica italiana … abía ulterior am remarcat ca a iesit in culorile steagului Italiei 🙂

Leave a Reply