Lalele de Olanda part.1

De cand am fost acum 10 ani in Olanda, mi-am spus ca voi reveni musai cu copiii mei acolo desi pe atunci inca nu aveam copii. Sper sa se ridice la nivelul asteptarilor! Desi unul din lucrurile pe care ni le-am propus la acest inceput de drum este sa nu avem asteptari :)) Sa vedem ce iese!!

Stop 1: Busteni – 1 noapte

Am plecat de acasa cu directia Oradea, stiind ca nu vom putea face drumul dintr-o bucata. Am alimentat pe drum cu 26 kg de curmale Deglet Nour (cele proaspete, pe crenguta) de la Ploiesti – sa vedem daca ne tin toata excursia. Nu am ajuns decat pana la Busteni unde ne-am propus sa innoptam la baza telecabinei, urmand ca a doua zi sa facem o incursiune pana la Sfinx.Tarifele destul de mari ne-au convins insa sa ne limitam la o drumetie pe traseul spre Cascada Urlatoarea, nu de alta dar eram chiar la inceput de drum.

Cam o treime de traseu a fost suficient pentru muntomanca incepatoare Thea 🙂 Ne-am multumit cu aerul curat, verdele crud de primavara si papadia proaspata, culeasa pentru a condimenta salata de la pranz.

Stop 2: Targu Mures – 1 noapte

Am plecat spre Targu Mures dupa-amiaza si am ajuns seara, destul de tarziu. Am aterizat direct intr-o parcare Kaufland pentru a mai face ceva rezerve de fructe si legume si am ajuns sa si dormim tot acolo. Cum seara rafturile erau cam goale, am dat o raita si dimineata prin magazin – asa am ajuns sa avem un mic dejun ca si cand am fi fost pe o insula tropicala: o lada de granadilla coapte si zemoase la 1 RON/buc!

Nota: granadilla este oficial fructul preferat al intregii familii, desi nuca de cocos de baut mai concureaza din cand in cand cu ea.

Punctul de atractie din Targu Mures a fost de data aceasta Platoul Cornesti, situat pe un deal de unde se vede minunat orasul si unde ai parte de o oaza de verdeata. Fetele s-au bucurat de reintalnirea cu o prietena de-a lor, au profitat de locul de joaca generos si au hranit animalele din gradina zoologica.

Stop 3: Oradea – 3 nopti

De acasa ne-am propus sa trecem pe la Oradea in drumul nostru spre Olanda pentru ca auzisem cat de mult s-a dezvoltat orasul in ultimul timp, cat de ingrijit si preitenos este cu turistii. Si nu am fost dezamagiti.

Am parcat in prima seara langa parcul 1 Decembrie din centru si am dormit bustean dupa un drum nu neaparat lung cat mai ales obositor. Dimineata am profitat de pozitia centrala si am vizitat Cetatea, aflata la 500 m de locatia noastra. Iar dupa-amiaza am facut o plimbare in centrul istoric unde ne-a impresionat Palatul Vulturul Negru si Turnul Primariei de unde am putut admira toata privelistea orasului. Fetele au fost incantate mai ales de fantanile din piata Unirii, iar noi de spatiul pietonal extrem de generos si de senzatia de libertate pe care ti-o ofera si de largul cerului pe care il vezi la propriu fara sa fie obturat de constructii gigantice.

Ziua am incheiat-o apoteotic cu o vizita la Nymphea – un aquapark care concureaza cu brio cu Therme din Bucuresti. Este mult mai mic, dar apa a fost muuult mai calda, deloc aglomerat, zona de joaca pentru copii mici foarte ingenioasa, tobogane si pentru cei mari si cei mici, jacuzzi, piscina exterioara. Ce mai, a fost o incantare pentru copii, iar pentru adulti o doza de relaxare in jacuzzi de unde le puteam supraveghea nestingheriti.

Noaptea am petrecut-o in parcarea din fata gradinii zoo pe care am vizitat-o a doua zi. Ne-am bucurat de verdeata si de faptul ca puteam hrani animalele cu mancare cumparata de la dozatoarele special amenajate.

Dupa-amiaza am iesit la o plimbare cu bicicletele/rolele in parcul vecin, insa Thea s-a plictisit destul de repede asa ca am plecat la o noua plimbare prin centrul vechi. Am aterizat si la o terasa de la pasajul Vulturul Negru sau “Casa de Turta Dulce” dupa cum a fost redenumit la noi in familie unde ne-am bucurat de un fresh de portocale.

A treia zi am ridicat panzele si am pornit spre Budapesta, urmatoarea noastra destinatie…

Nota: parcarile din Oradea sunt cu autotaxare – 15RON/zi

This Post Has One Comment

  1. Gabriela Stoleriu

    Wooooow…..ce aventura minunata,
    mi-as dori sa iau parte si eu..

Leave a Reply