Bine ai venit soare! Pa pa … hibernare

S-ar zice ca ne-a pus Creta “pe butuci”. A fost o iarna cum n-au mai vazut cretanii de vreo 30 de ani: cu ploi si grindina de ne-au “spalat toate pacatele” pentru ultimele cateva generatii :)))

Dar am supravietuit! … Cu provocari … cu certuri si impacari … cu refugiat in shopping si mancat emotional si cu multe, mute constientizari.  

Am citit mult, am jucat jocuri, ne-am uitat la filme, am invatat multe lucruri noi, atat copiii cat si adultii. Am incercat insa sa ne adaptam vremii si sa profitam de fiecare raza de soare sau macar de fiecare zi uscata pe care am prins-o.

Asa am ajuns sa vizitam orasele mari de pe coasta de Nord. Mai intai am fost la Rethymno unde am petrecut Revelionul, surprinzator cu foarte multa liniste la ora 00:00. Poate si din cauza ploii, am auzit doar cateva artificii printre care si cele cateva pocnitori cu care s-au jucat fetele si Sorin. Nebunia a inceput insa dupa miezul noptii, cand strazile s-au umplut de masini si toata lumea se indrepta spre restaurante, cluburi si cafenele si a tinut pana spre 8:00 dimineata cand am putut dormi si noi mai linistiti, tinand cont ca parcasem chiar in “miezul actiunii”. Aici am avut surpiza sa cunoastem alte doua familii calatoare, una romana si alta mixta, romano-italiana cu care ne-am imprietenit si ne-am intersectat drumurile de multe ori cu mare placere si incantare, mai ales ca sunt cu state vechi intr-ale calatoritului si cu mute povesti si povete de impartasit.

Am facut un scurt stop la Agia Pelagia, ne-am bucurat putin timp de verdeata si de mare, insa am ajuns repede la concluzia ca pe zile innorate si ploioase ne ajuta mai mult sa fim intr-un oras mai mare, cu oferta mai bogata de locuri de vizitat.

Asa ca am luat-o spre Heraklion, cel mai mare oras al Cretei. 

Aici am stat cateva saptamani bune, timp in care am dus o viata tipica de oras: cu plimbari pe faleza in loc de parc, cu iesiri la locurile de joaca pentru copii, cu spalat de rufe la spalatoriile locale (care sunt din plin peste tot, 7 EUR spalat+uscat+impaturit 6 kg de rufe), cu aprovizionat de la piata, sesiuni de shopping prin magazine si ceva iesiri la restaurante.

Am avut si o sarbatorita in acest timp, care a ales sa se serbeze consumandu-si mai tot bugetul pe fise la masinute si jocuri mecanice, ceva ce visa de mult timp sa faca “pe saturate”.

Activitatea-vedeta insa a fost practica la restaurantul vegan Falafel unde au avut ocazia sa isi exerseze abilitatile de ajutoare de bucatar. Au curatat usturoi bio (din cel adevarat, cu catei mici, mici de tot), au scobit avocado pentru guacamole, au stors lamai, au facut suc de portocale si de fiecare data au dat cu matura si au facut ordine la locul de munca!!! (Oare cum sa facem sa ne iasa si acasa chestia asta intotdeauna?!)

Rasplata si-au primit-o in natura: in suc de portocale si ceai de plante aromate cretane.

Fiind in zona, am fost sa vizitam si Knossos – ruinele celebrului palat minoic, asigurandu-ne ca inainte sa citim din Legendele Olimpului despre labirintul Minotaurului, Tezeu si legenda lui Icar. Trebuie sa recunosc insa ca vremea innorata nu ne-a prea fost pe plac, asa ca am preferat sa exploram zona miturilor Greciei Antice din comfortul casutei noastre.

Calatoria continua insa cu noi impresii ….

Please share pe:

Leave a Reply